Brzo pretraživanje
Prijava

Prijavi se

Kapri torta

Sastojci:

BISKVIT:
bjelanjak 9 kom
brašno-oštro 1 žlica/e
šećer 15 žlica/e
prašak za pecivo 0,5 paketić/a
orah 12 žlica/e
ČOKOLADNI PRELJEV:
čokolada za kuhanje 10 dkg
margarin 5 dkg
CRVENA KREMA:
šećer 30 dkg
jagoda 45 dkg
voda 1 dcl
puding od maline ili jagode 2 vrećica/e
želatina 1 kom
voda 15 žlica/e
ŽUTA KREMA:
žumanjak 9 kom
šećer 15 dkg
vanilin šećer 1 vrećica/e
gustin 3 žlica/e
Brašno glatko 3 žlica/e
maslac 20 dkg
mlijeko 1/2 l

Priprema:



Odvojiti žutanjce od bjelanjaka.

Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg.Dodati šečer te sve izmiksati u čvrstu smjesu.Kuhačom dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.

To izliti u pleh na koji je stavljen papir za pečenje i sušiti na 160 C 50 min.

Pečeni biskvit ohladiti i prerezati po pola.

CRVENA KREMA

Zakuhati vodu i šečer, dodati prethodno odmrznute jagode i pustiti da prokuha.Malo ih kuhačom promješati da ne budu prekrupne.

Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode pa dodati u kipuću masu od jagoda.

Kuhati dok se ne zgusne.

Polako hladiti i povremeno promiješati da se ne stvori korica.

ŽUTA KREMA

Miksati žumanjke i šečer zatim dodati vanili šečer, gustin i brašno te dodavati mlijeko da smjesa bude glatka.

Ostalo mlijeko zakuhati te u njega uliti smjesu te mješati dok se ne zgusne.

Kada se smjesa ohladi umiksati u nju maslac.

ČOKOLADNI PRELJEV

Rastopiti čokoladu i margarin te pustiti da se ohladi.

Na jednu polovicu biskvita staviti prvo crvenu kremu pa žutu kremu pa tanki sloj čokoladnog preljeva i to sve ponoviti.

Na kraju šlag.

Pusitti da se krema upije u bisvit i staviti na hladno.

 

 

 

Težina kuhanja:

zahtjevan


  • Autor:
  • Boba [Bojana Träger ]
Share on Myspace

povratak